Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Deze avond zijn wij te gast bij Gebr. Van der Poel B.V. uit Oud Ade.

 

Gebr. Van der Poel B.V. is specialist in agrarisch loonwerk, baggerwerken, beschoeiingen, steigers en vlonder, slootwerk, grondwerk en verhuur.

Naast een presentatie van en een rondleiding door dit gastbedrijf, staan de onderwerpen PFAS en stikstof op de agenda voor deze avond.

 

PFAS in de bodem is een groot en actueel probleem. PFAS zijn toegepast in vele producten. Dankzij de specifieke werking (waterafstotend en thermisch zeer stabiel) is het door vele fabrikanten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de teflonlaag in een pan, de stof die werd toegevoegd in blusmiddelen en een waterafstotende spray voor kleding. De PFAS stofgroep is zo ontwikkeld dat het bijna onmogelijk is om het biologisch, chemisch of thermisch aan te pakken. Stoffen die binnen deze stofgroep vallen zijn PFOS, PFOA en GenX.

 

Gerben Zijlstra, beleidsmedewerker Bodem van Cumela Nederland zal tijdens de studieavond een presentatie geven over de PFAS en stikstof problematiek en beperkingen waar de sector tegenaan loopt.

Tevens staat hierbij het zoeken naar praktische oplossingen voor nu en de toekomst op dit gebied centraal.

 

Het belooft dan ook een interessante avond te worden over een zeer actueel onderwerp.

 

Leden van de GVZHN zullen binnenkort via Cumela Nederland een uitnodiging ontvangen voor deze studieavond met een link om zich hiervoor aan te melden.

 

Bent u (nog) geen lid van de GVZHN maar zou u toch graag bij deze avond aanwezig zijn, kunt u zich aanmelden via het contactformulier op deze website.

Het bezoeken van de studieavond is gratis.

Alle Activiteiten